گردشگریـ

توسعه جوامع محلی

گردشگریـ

توسعه جوامع محلی

۵ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

موقعیت جغرافیایی

 

دزفول یکی از شهرستانهای مهم استان خوزستان است. شهراندیمشک در 12 کیلومتری شمال غربی آن شوشتر در 60 کیلومتری جنوب غربی آن اهواز(مرکز استان) در 155 کیلومتری جنوب آن وشهر باستانی شوش در 30 کیلومتری جنوب غربی آن قرار دارند. شهر دزفول در 48 درجه و 24 دقیقه طول و 32 درجه و 24 دقیقه عرض جغرافیایی قرار دارد و وسعت آن قریب به 5770 کیلومتر مربع است.

 

وجه تسمیه دزفول:

 

کلمه دزفول از دزپل دزبهل ویا دژپل گرفته شده و در اصطلاح محلی دزفیل میگویند و معرب آن دسبول است. نام شهر از دز ویا دژ به معنی قلعه وپل ماخوذ است.پل معروف رود دز احتمالا در دوران قبل از اسلام (242-  271 میلادی) بنا شده و بعدها مکرر تعمیرشده است.

 

سابقه تاریخی:

اسناد و مدارک تاریخی نشان میدهد که دزفول در دوران باستان بنا شده است. پل و قلعه مجاورآن قدیمیترین قسمت شهر و هسته اولیه آن را تشکیل میداده است. بنا به قولی دزفول در دوران تسلط عرب لطمه می بیند. در حمله مغول دزفول محفوظ می ماند ولی بعد تحت فرمان ایلخانان در می آید.

پیدایش اسلام با ایجاد مسجد جامع و مدارس دینی همراه است. در این دوره شهر بر دو پایه اصلی مسجد و بازار رونق میگیرد. بخشی از مسجد جامع دزفول به نام غریب خانه احتمالا در قرن سوم هجری بنا شده است.از ویژگیهای دوره صفویه ایجاد چاههای آب آشامیدنی ایجاد قناتها آسیابهای بادی و فاضلاب است.

جنبه های شدید مذهبی بر شکل تقسیم بندی فضایی خانه های مسکونی به چشم می خورد. خانه سازی در دزفول به بخش بیرونی اندرونی و خلوت تقسیم می شود. بخش خلوت دردوران قاجاریه به تدریج از بخش ساختمان حذف می شود.

در نیمه اول قرن 19 میلادی اوضاع سامان بهتری می یابد. زراعت نی که سابقه طولانی داشته در این زمان رواج بیشتری پیدا می کند. کالاهای صادراتی دیگری از جمله قلم نی به قسطنطنیه و هند ارسال می گردد. با اینکه دزفول در همسایگی یکی ازسه مرکز بزرگ علوم و فلسفه دنیای قدیم و صدر اسلام یعنی جندی شاپور(در مدرسه جندی شاپور از طب یونان ، ایران و هند درس گفته می شده و در واقع مرکز برخورد عقاید فلسفی شرق و غرب بوده است).

به نظر می رسد میان زوال جندی شاپور و گسترش شهر دزفول رابطه وجود داشته است. گفته می شود ویرانی جندی شاپور باعث کوچ مردم به دزفول شده است. اکنون دزفول که از شهرهای ثبت شده تاریخی است همچنان زنده و فعال می باشد و با وجود گسترش دزفول بافت قدیمی هنوز قلب شهر است.

دزفول با همجورای رود دز دارای جاذبه های طبیعی زیبایی که همه گردشگران را جذب خودش کرده است. از جمله  جذابه های گردشگری :

قمش مومنون -پارک ساحلی ولیعصر - غروب رودخانه دز  -پارک ساحلی دووه دزفول -
علی کله دزفول  -بوستان ساحلی علی مالک  - شوادان دزفول -ساحل رودخانه دز  -
کت ها دزفول  -مجتمع فرهنگی سینمایی دزفول - پارک خانواده  -
دره سرتنگ
سایت گردشگری persianvisit.com


دزفول
دزفولدزفول
دزفولدزفول
دزفول

دزفول
شوادان دزفولساحل رود دز دزفول

دزفول
دزفول



پیشینه  بندرماهشهر:


شهرستان بندرماهشهر یکی از بنادر قدیم کرانه خلیج فارس می باشد. این شهرستان در زمان ساسانیان و در سال 231میلادی در زمان اردشیر اول با نام ریواردشیر که بعدها ریشهر نامیده شد بنا گردید.


ابن بطوطه، این بندر را «ماچول» نامیده که به نظر سلطانی بهبهانی، همان معشور است که از عشر (گمرک) گرفته شده‌است. به نوشتة ابن بطوطه، ماچول شهر کوچکی بوده با زمینهای شوره زار و بدون درخت و سبزه، و دارای یکی از بزرگترین بازارها بوده و از رامز (رامهرمز) به آنجا حبوبات می‌برده‌اند، و از ماچول تا رامز از طریق بیابان سه روز راه بوده‌است.

 بندر معشور ( ماهشهر در دوره صفویه و بعداز آن اهمیت چندانی نداشته و اسمی از آن در کتب تاریخی و جغرافیایی نیامده‌است. کُرزُن که در اواخر دوره قاجاریه به جنوب ایران سفر کرده بود، بندر معشور را بندری حقیر دانسته که نام و نشان سابق خود را از دست داده معرفی می کند. 

در اوایل قرن چهاردهم شمسی، اواخر قرن نوزدهم میلادی، ماهشهر بندر کوچکی بود که از آنجا کشتیهای محلی کالاهای وارداتی و صادراتی را برای قبایل عرب همسایه حمل می‌کردند. کازرونی فاصله آن را تا دریا یک فرسنگ و نیم می داند. 

نام کهنی که پس از آن در متون برای این شهر دیده می‌شود ماچول است. این نام بعدها به صورت ماشول و معشور درآمده و سپس با تصویب فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سال 1344 شمسی نام آن به ماهشهر تغییر یافت. مردم بومی به آن مه‌شور(یا معشور) می‌گویند.

معشور واژه ای عربی است که از دو بخش "مع" و "شور" تشکیل شده است. معشور اسم مفعول بوده و چون این بندر در گذشته دارای تجارت، صادرات و واردات بوده و مالیات گمرکی را همانند بصره ده به یک می پرداخته ، نامش بدین صورت نهاده شده است.

از آثار تاریخی آن بقایای عمارات مخروبه‌ای به نام " تل کافران "، " تل شِکال "، آب انبارها و چاههای سنگ چین شده فراوان، و خرابه‌های آبادی ریشهر در حوالی شمال شرقی بندر ماهشهر است اشاره نمود.



تاریخ معاصر:


بندر ماهشهر با احداث راه آهن سراسری و تأسیس و توسعه بندر شاپور( امام خمینی ره) در اوایل حکومت پهلوی جان دوباره گرفت. پس از آن، به این بندر برای صدور نفت خام توجه شد و بتدریج با کشیده شدن لوله‌های نفت ـ که نفت را از آغاجاری به پالایشگاه آبادان و از آنجا به بندر ماهشهر می‌رساند ـ و با ایجاد مخازن نفت، روبه آبادانی گذاشت.

صدور نفت خام از این بندر در ۱۳۲۴ ش آغاز شد. در ۱۳۳۷ ش، شرکتهای عامل نفت ایران بندر دیگری برای صدور نفت خام در جزیره خارک ایجاد کردند و سپس با اجرای طرحی به نام " چم "، بندر ماهشهر به دلیل موقعیت جغرافیایی ممتاز در کنار خور موسی و دسترسی بهتر نفتکشها برای حمل و صدور فرآورده‌های نفتی پالایشگاه آبادان انتخاب و به بندری مجهز و امروزی تبدیل گردید.

در ۱۳۳۸ ش، نفت منطقة آغاجاری با خطوط لوله به این بندر ارسال و از آنجا به خارج از کشور صادر می‌شد . امروزه به جای آنکه نفت خام منطقة آغاجاری به بندر ماهشهر انتقال داده شود، فراورده‌های نفتی آبادان از طریق خط لوله به این مرکز حمل می‌شود.

 


مردم و گویش:


مردم ماهشهر به علت موقعیت شهر دارای قومیت‌های مختلفی هستند که در کنار بومی‌ها زندگی می‌کنند. مانند لر، کرد و ترک .

همچنین در هنگام حمله عراق به ایران  و تصرف و محاصره خرمشهر و آبادان سیل عظیم جمعیت جنگ زدگان به سوی این شهر روانه شده و در پایان جنگ نیز در ماهشهر ماندگار شدند .

ساکنان مهاجر جدید در سال‌های اخیر از شهرهای اطراف استان مانند کهگیلویه وبویر احمد و لرستان و شهرهای شمال استان خوزستان و نیز سایر استان‌ها و مناطق کشور برای اشتغال در صنایع پتروشیمی به این‌شهر آمده و ساکن شده‌اند .

مذهب اهالی ماهشهر شیعه و زبان آنان فارسی و عربی است. اکثر مردم ماهشهر از گویشی ما بین فارسی و لری و بوشهری با نام گویش ماهشهری با هم گفتگو دارند . شغل ساکنان آن کشاورزی، صیادی و در صنایع منطقه مشغولند .

بندر ماهشهر از دو ناحیه قدیم و جدید تشکیل شده است. ماهشهر جدید، در پی ایجاد بندر صادراتی نفت به وجود آمده و تا قبل از ساخته شدن تأسیسات خارک، بزرگ ترین بندر صادراتی نفت ایران بوده است. فاصله ماهشهر قدیم تا ماهشهر جدید، حدود 3 کیلومتر است. مردم شهر بیشتر در این ناحیه سکونت دارند و بافت آن قدیمی تر است و دوایر دولتی در این قسمت قرار دارند.



  رودخانه جراحی:


رودخانه جراحی یکی از رودهای جنوب غربی ایران است که در استان‌های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد جریان دارد. این رود با ۴۳۸ کیلومتر طول، به‌عنوان یازدهمین رود طویل ایران شناخته می‌شود.   این رودخانه از رودهای پرآبی است که از کوههای استان کهگلویه سرچشمه گرفته و پس از عبور از دشتهای ماهشهر به تالاب شادگان سرازیر می شود. رودخانه جراحی تاثیر بسیار زیادی در محیط زیست و کشاورزی ماهشهر داشته و شرایط زیست محیطی این شهرستان را متنوع کرده است .


پوشش گیاهی و کشاورزی:


پوشش گیاهی آن همانند پوشش مناطق نیمه بیابانی است و با آب شور سازگاری داشته که حتی در کنار دریا می رویند، که این امر باعث گردیده اقلیم های متنوع از جمله نخلستان ها، مزارع، صیفیجات ها و گندم زارها بوجود آیند.  ولی اغلب کشاورزان منطقه به کـاشت گنـدم و جو  مشغول بوده و کشت آنان بصورت دیم و آبی می باشد. از جمله تولیدات منطقه خرما، گندم، جو، سبزی و صیفیجات و از مراتع می توان به جنگلهای دست کاشت اشاره نمود


دامداری و دامپروری:


دامداری، دامپروری، پرورش دام و طیور بخش دیگری از شغل کشاورزان شهرستان را تشکیل می دهد.  در این شهرستان 55 واحد دامپروری حضور دارد. از جمله تولیدات دامی شهرستان می توان به گوسفند و بز، گاو و گوساله و گاو میش اشاره نمود. همچنین در شهرستان بندر ماهشهر31 واحد مرغداری وجود داشته که در هر دوره 300 هزار قطعه جوجه ریزی انجام میدهد. تولیدات دامی در شهرستان در گوشت قرمز ، تولید شیر ، گوشت مرغ می باشد.


 صید و صیادی:


یکی دیگر از مشاغل اصیل ماهشهری ها ماهیگیری می باشد. تعداد3 تعاونی صیادی و 3500 ماهی گیر در حدود 700 قایق و لنج در شهرستان بندر ماهشهر فعال بوده که از انواع صید آنها می توان به حلوا سفید، شوریده، سنگسر، شانگ، بیعا، میگوی سفید و ببری اشاره نمود.


حمل و نقل دریایی:


حمل و نقل یکی از شاخصه های توسعه می باشد. این شهرستان در زمینه حمل و نقل دارای موقعیت استراتژیک و ممتاز ی بوده و  حمل و نقل در آن به طریق های دریایی، ریلی، هوایی و جاده ای امکان پذیر می باشد.  حمل و نقل دریایی در بندر امام خمینی(ره) که یکی از بزرگترین بنادر کشور و خاورمیانه بوده صورت می پذیرد.

.

 حمل و نقل ریلی

یکی دیگر از ویژگی های حمل و نقل منطقه وجود راه آهن بوده که این امر باعث گردیده،  که بتوان کالاها را از منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و مجتمع بندری به تمامی نقاط کشور حمل نمود.

یکی دیگر از ویژگی های راه آهن جابجایی مسافران به اهواز و بالعکس بوده که روزانه هزاران نفر را جابجا می کند. طول خط راه آهن در سطح شهرستان بندر ماهشهر 49 کیلومتر می باشد.

 حمل و نقل هوایی   

شاخصه دیگر حمل و نقل در منطقه فرودگاه بندر ماهشهر بوده روزانه بین 4 تا 6 پرواز داشته که 500 تا 600 نفر را در مسیرهای تهران، اصفهان،مشهد،شیراز، تبریز ، عسلویه و بالعکس جابجا مینماید. 


اماکن زیارتی


زیارتگاه شاهزاده حمزه

 آرامگاه ویس 

 سید صالح 

 قدمگاه امیر المومنین  

 سید جواهر و بی بی سیدی

اماکن سیاحتی

پارک ساحلی

  پارک ارم

 مجتمع بندری امام خمینی(ره)

 خوریات منتهی به خلیج فارس 


 

 

منبع:اداره میراث فرهنگی
جهت اطلاعات گردشگری به سایت persianvisit.com

 
موقعیت جغرافیایی:

راههای رسیدن به خرمشهر:

از تهران تا خرمشهر را می‌توان از سه طریق هوایی، جاده‌ای و ریلی طی کرد.

مسیر هوایی:اگر قصد سفر به خرمشهر از طریق مسیر هوایی را دارید می‌توانید مستقیم از تهران به سمت آبادان پرواز کنید. با هواپیما یک ساعته به آبادان می‌رسید. حتی اگر به دلیل ازدحام مسافران نوروزی موفق به تهیه بلیت پرواز مستقیم به آبادان نشدید، می‌توان به اهواز پرواز کنید. فاصله خرمشهر تا اهواز تنها 110 کیلومتر است و می‌توان این فاصله را به صورت زمینی طی کنید.

مسیر ریلی:مسیر ریلی تهران به خرمشهر گزینه دیگری برای سفر به خرمشهر است.  روزانه دو قطار از تهران به سمت خوزستان حرکت می‌کند.

مسیر جاده‌ای:اگر مسیر زمینی را برای سفر به شهر خرمشهر انتخاب کرده‌اید، از اینکه مجبور هستید. مدت زمان زیادی را در خودرو بگذرانید ناراحت نباشید، چون در سفر جاده‌ای از تهران به خرمشهر مناظر زیبایی را شاهد خواهید بود و از استان‌های قم، مرکزی، لرستان هم در طول مسیر عبور می‌کنید. روزانه تعداد زیادی اتوبوس در مسیر تهران به سمت خوزستان در تردد هستند و تقریبا همه تعاونی‌ها و شرکت‌ها حمل و نقل مسافر در این مسیر فعال هستند. مدت زمان سفر با اتوبوس از تهران تا خرمشهر حدود 11 ساعت است.


غذاهای شهر خرمشهر،چه بخوریم؟

 

راستی فلافل یادت نره وقتی خوردی طعمش هیچ وقت یادت نمی رود و جای دیگر تجربه نخواهید کرد.

قلیه ماهی و پاکوره که غذایی هندی است.


خرید از خرمشهر و چه بخریم؟

خرمشهر سوغاتی متفاوتی دارد، از صنایع دستی گرفته تا خوراکی که برای یادگاری هم که شده یکی از آنها بخرید.  

خرما: خرمای خرمشهر انواع مختلفی دارد. گنطار، زاهدی و بریم از مرغوب‌ترین خرماهای این منطقه است. 

ماهی و میگو: یکی از سوغاتی‌های رایج خرمشهر، ماهی‌های خوش‌طعم خلیج فارس است.

حلوای سفید (زبیدی)، راشگو، شوریده، شانگ، صبور، هامور، قباد و شیر از خوشمزه‌ترین ماهی‌های جنوب هستند. 

حصیربافی: رایج‌ترین و پراستفاده ترین صنایع دستی شهر خرمشهر وسایلی است.که از محصولان مرتبط با درخت خرما(سعف) بافته‌می‌شود.

حصیر، کلاه آفتابی، سفره، بادبزن، سبد نان از برگ خرما بافته می‌شود.

موقعیت جغرافیایی

شهر گتوند در شمال خوزستان بین 31درجه و 56دقیقه تا 32 درجه و 26 دقیقه عرض شمالی (از خط استوا) و بین48 درجه و 37دقیقه تا49 درجه و 4 دقیقه طول شرقی(از نصف النهار گرینویج) واقع شده است. این شهر از شمال به بخش سردشت دزفول و دنبال کوههای زاگرس،از مغرب به بخش مرکزی دزفول،از جنوب به شهرستان شوشتر و سرزمین جلگه ای شعیبیه و دیمچه و از مشرق به شهرستان مسجدسلیمان و شهر لالی محدود می باشد.

 

راهنمای سفر به گتوند:

 

راههاهی رسیدن به گتوند

 

از تهران تا گتوند را می‌توان از سه طریق هوایی، جاده‌ای و ریلی طی کرد.

 

مسیر هوایی: اگر قصد سفر به گتوند از طریق مسیر هوایی را دارید می‌توانید مستقیم از تهران به سمت اهواز پرواز کنید. با هواپیما یک ساعته به اهواز می‌رسید. فاصله اهواز تا گتوند تنها 130 کیلومتر است و باید این فاصله را به صورت زمینی طی کنید.

مسیر ریلی: مسیر ریلی تهران به گتوند گزینه دیگری برای سفر به این شهرستان است. روزانه دو قطار از تهران به سمت خوزستان حرکت می‌کند.و باید در اندیمشک پیاده شوید و با سواری ها به سمت شوشتر حرکت کرد و بین راه  سه راهی گتوند پیاده شد.یا با همان قطار با کمی تاخیر به شوشتر حرکت می کند و از انجا و با ماشین های گتوند به مقصد رسید.

مسیر جاده‌ای: اگر مسیر زمینی را برای سفر به گتوند را  انتخاب کرده‌اید، در سفر جاده‌ای از تهران به گتوند مناظر زیبایی را شاهد خواهید بود و از استان‌های قم، مرکزی، لرستان هم در طول مسیر عبور می‌کنید. روزانه تعداد زیادی اتوبوس از ترمینال جنوب تهران به سمت خوزستان در تردد هستند و تقریبا همه تعاونی‌ها و شرکت‌ها حمل و نقل مسافر در این مسیر فعال هستند. و شما باید بلیط اتوبوسهای شوشتر بگیرید،  مدت زمان سفر با اتوبوس از تهران تا شوشتر حدود 14 ساعت است.

 

برای سفر به گتوند و شناخت آن از ورودی به یک فلکه بر می خوریم به اسم غدیر بعداز صد متر به پارک گلستان می رسیم که با توجه به امکانات خود می تواند یک استراحتگاه خوب برای خانواده و اگر کودک همراه داشته باشید می توانند با وسایل که در آنجا موجود هست مثل تاب و سرسره مشغول شوند. در کنار آن آرامگاه دکتر قیصر امین پور و می توان به آنجا هم سر زده و از آن شاعر فرهیخته یک قرائت فاتحه هم داشت.

بعداز دو کیلومتر حرکت به وردی شهر که می رسیم،و به تپه باستانی چغا می رسیم، که این تپه کاوش های مختصری انجام شده صحبت از قدمت چندین هزار ساله می شود. و هنوز کاوشهایی کاملی انجام نشده  و گتوند در گمنامی خود مانده است.

در گتوند برای تهیه تربار خود می توانید،به خیابان اصلی یعنی استقلال رفته و به بازارچه معروف به بازار عرب ها تربار خود را تهیه کنید. با توجه به رودخانه کارون که در حاشیه گتوند است، از ساحل خوبی برخوردار است،و مردم برای اتراق و یک آب تنی در رود کارون به نزدیکی سد تنظیمی گتوند رفته و تا پاسی از شب در آنجا می مانند و از هوای خنک لذت می برند. منطقه کیارس با کوه های زیبا و دره هایی ( دره انار و پل پرزین)بسیار خنک و سرسبز که مردم از روستاها و شهرهای اطراف برای فرار از گرمای طاقت فرسا تابستان به آنجا می روند و روز خود را به شب سر می برند.

 

کمپ شب مانی در گتوند:

 

در کنار کوه های زیبا و بلند خود امام زاده محمدبن زید  مثل نگینی بر دامن آن کوهها  چشم آدم را می گیرد. برای یک کمپ و شب مانی دارای امکانات خوبی برخوردار است.و صبح با طلوع خورشید می توانید،با لای کوه رفته و ریه های خود را پر از اکسیژن پاک کرد. و از بالای کوه دشت زیبا و سرسبز عقیلی با زمینهای حاصل خیز و پر برکت که با توجه به موقعیت مردم به کشاورزی و پرورش اسب مشغول بکار هستند،نظاره کرد.


persianvisit.com

مشخصات جغرافیایی:

شهر آبادان مرکز شهرستان بین 30 درجه و 22 دقیقه و 30 ثانیه عرض شمالی و 48 درجه و 12 دقیقه و 30 ثانیه درازای خاوری از نصف اللنهار گرینویچ قرار گرفته و بلندی آن از سطح دریا 2 متر است.اروند رود و کارون مهم ترین رودهای منطقه و ایران محسوب می شوند. آبادان به شکل جزیره ای در کنار خلیج فارس قرار گرفته و آب و هوای آن گرم و مرطوب است.

وجه تسمیه و پیشینه تاریخی:

بندر آبادان در قدیم «عبادان» و چندی نیز «جزیره الخضر» نامیده می شد. برخی از جغرافی نگاران عبادان را به عبادین حصین حبطی که در زمان حجاج و خلافت عبدالملک اموی حاکم آن بوده است، منسوب می کنند. برخی دیگر علت انتخاب عبادان را وجود خانقاه عابدان و زاهدان در نزدیکی آن دانسته ومی گویند ریشه آن عباد به معنای بسیار عبادت کننده می باشد.

اگفته ابن حوقل نیز گواه براین معنی است که پاسبانان در آبادان، دزدان دریا را از دزدی باز می داشته و دهانه دجله و دریا را می پاییدند. بدون تردید نام ایرانی «آبادان» از کلمه «آباد» گرفته شده است. زیرا پس از احداث پالایشگاه در آن رو به عمران و آبادی گذاشت و آبادان نامیده شد.

راهنمای سفر به بندر آبادان

آبادان از آن شهرهایی است که حتی اسمش هم خاطره‌انگیز است. برای آنها که سال‌‌های قبل از انقلاب را خوب به خاطر دارند، نام آبادان با اجناس خارجی و شکل متفاوتی از زندگی گره خورده.

اما این شکوه چندان دوام نیاورد، چرا که با حمله عراق به ایران در سال 1359 این شهر در جنوب غربی استان خوزستان زودتر و بیشتر از همه تبعات جنگ را دید و بسیاری از ساکنانش مجبور مهاجرت از این شهر باشکوه و زیبا شدند. آوازه آبادان اما سال‌ها قبل‌تر در تمام ایران پیچیده‌بود. بعد از کشف نفت در مسجد سلیمان شرکت‌های خارجی استخراج نفت در این بندر ساکن شدند و آبادان دروازه ورود بسیاری چیزها به ایران شد.

 با وجود زخم‌هایی که هنوز از جنگ بر تن آبادان مانده، اما این بندر هنور هم زیبا و دیدنی است. به خصوص در ماه‌های آخر سال که سرما بیشتر شهرهای کشور را فرا گرفته، وقت سفر به این شهر است. می‌توانید برای گشت و گذار در شهر برای یک سفر و گشت و گذار در آبادان دو روز وقت بگذارید. سفر به شبه جزیره‌ای که از جنوب به خلیج فارس، از غرب به اروندرود، شرق رودخانه کارون و از شمال شرقی رود بهمنشیر می‌رسد.

راههای رسیدن به آبادان چطور برسیم؟

از تهران تا آبادان را می‌توان از سه طریق هوایی، جاده‌ای و ریلی طی کرد.

مسیر هوایی: 

مسیر ریلی: 

مسیر جاده‌ای: 

اسکان در آبادان، کجا بمانیم؟

جنوبی‌ها اصطلاحی دارند که می‌گویند مهمان در شهر ما بیرون نمی‌ماند. پس در سفر به آبادان نباید نگران کمبود هتل و محل استراحت باشید. هتل‌ها شهر آبادان بیشتر در دو منطقه بریم و خیابان امیری متمرکز هستند که هر دو منطقه به بازار مرکزی شهر، ایستگاه راه‌آهن، اسکله کشتیرانی و همچنین فرودگاه آبادان نزدیک است. در ایام نوروز هم معمولا کمپ‌ها و اقامتگاه‌های ویژه‌ای برای مهمانان نوروزی در نظر گرفته می‌شود. در شهر آبادان هم می‌توان هتل مجهز و با هزینه بالا پیدا کرد و هم می‌توان از مهمانپذیرهای ارزان‌قیمت استفاده کرد.

گشت و گذار در آبادان، کجا بگردیم؟

بی شک اکثر مردم وقتی فکر آبادان می کنند. فکر بازار و خرید می کنند و فکر به جاذبه های این شهر نمی کنند از جمله جاذبه های گردشگری:بریم: معماری قدیم آبادان را می‌توانید در محله بریم تماشا کنید.

پالایشگاه نفت:یادمان پرچم: سید عباس : مسجد رنگونی‌ها: بازار آبادان،دبستان مهرگان، سینما نفت،بوارده،موزه آبادان،کلیسای ارامنه،ساحل خلیج فارس،

گشت گذار در بیرون آبادان از دست ندهید.


گورستان ارامنه: قدمگاه حضرت خضر: 


غذاهای آبادان ،چه بخوریم؟

فلافل را در ساندویجی‌های اطراف بازار به راحتی می‌توانید پیدا کنید. (سمبوسه نیز مانند فلافل طرفداران فراوانی دارد که دارای طعم تند فلفل و با سیب زمینی و سبزیجات معطر و در نان نیم پز پیچیده و در روغن مایع سرخ می شود) ته لنجی ها

خرید از آبادان و چه بخریم؟

آبادان سوغاتی متفاوتی دارد، از صنایع دستی گرفته تا خوراکی که برای یادگاری هم که شده یکی از آنها بخرید.  

خرما: ماهی و میگو:ادویه:  حصیربافی: اجناس خارجی: برای خرید اجناس خارجی باید به بازار ته‌لنجی، کویتی و مرکزی سر بزنید. در اینجا می‌توانید اجناس خارجی را با قیمت‌های مناسب بخرید. پتوهای مسافرتی،انواع شکلات و شربت، لوازم آرایشی و عطر، ماشین (خودروها فقط جهت تردد در شهر مناسبند زیرا بیشتر از 50 کیلومتر نمی توانند از شهر دور شوند مگر با گرفتن مرخصی از منطقه آزاد آن هم سالی 45 روز) بازار کویتی که در خیابان امیری پیاده می روند. بیشتر لباس و کفش و عطر را می‌توانید از این بازارها تهیه کنید